web_head

Stretcha, men på rätt sätt beroende på tillfälle

Enligt en artikel i Dancers Magazine så skulle många dansrelaterade skador kunna förebyggas genom några små förändringar. En viktig sak att veta när det kommer till stretch är att statiskt stretchande minskar styrka och rörlighet i dom muskler som stretchats, vilket öppnar upp för eventuella skador. 

Så vad är då en statisk stretch? En statisk stretch innebär att du på något sätt "tvingar" ut muskeln i ett ytterläge, och sedan håller den positionen under en längre tid (vanligvis ungefär 40 sekunder). 

Så ska du sluta med statisk stretch då, om det är så dåligt? Nej, det ska du inte. Men det är en god idé att ge musklerna lite tid att återhämta sig efter stretchen. Det är alltså ingen god idé att börja sitt träningspass med djupa stretchövningar, utan spara dom istället till slutet av passet. I början av passet så kan du istället göra dynamiska stretchövningar. En dynamisk stretchövning för höftböjarmusklerna kan exempelvis vara att svinga benet fram och tillbaka, och för att mjuka upp höfterna kan du från en stående position dra upp ena knät mot magen och sedan föra knät ut mot sidan, ner och tillbaka i en cirkulär rörelse. Med den här typen av stretch så ökar du blodflödet till musklerna och får upp din rörlighet. 

Sen är det klart, om du ska träna på en rutin med splits så får du helt enkelt tänka efter lite själv bara.

Stretcha på och lycka till!

Pole kisses, Camilla
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Nina Rosell » KidsPole:  ”Hej, jag har två döttrar 7 och 9 år gamla som gärna vill prova kidspole. Har ni ..”

  • Jenna » DQ Lounge VISBY edition:  ”Hej jag undrar om poledance i visby? Mvh Jenna ”

  • Stephany Mooij » nyheter våren 2024!:  ”Hej! Tar gärna kontakt med mig om ni har kurserna kring Bollnäs för pole dance! ”

  • Beaselis » Gratis Prova På Vecka 51:  ”Gratis! Jag skulle vilja prova på pole dance och chair dance. Finns det plats kv..”

  • Eva Widegren » Vinterkurserna!:  ””Gratis”, finns det platser kvar? Isåfall vilka kurser kan man prova på? ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln