web_head

Veckans Instruktör: Jenny

Då var det alltså dags för mig, Jenny, att presentera mig lite närmare. Jag är en inflyttad norrlänning som har jobbat på Studio Dancing Queen sedan 2009 där jag instruerar pole dance.

När jag inte håller till på studion så är jag mycket ute i skogen, på havet eller bland bergen både under arbetstid, då jag arbetar som lärare på en I Ur och Skur-skola, och på min fritid.

En del som jag älskar med att instruera pole dance är den möjlighet jag har att förmedla glädje och tillfredsställelse i att använda sin kropp till saker som man inte trott att man skulle klara. När jag ser hur en elev klarar ett trick som han/hon kämpat med, visar upp en rutin eller på annat sätt gör framsteg känner jag mig glad och tacksam över att jag har möjlighet att hjälpa någon att utvecklas i sig själv och sin träning.

Som träningsform gillar jag dels den enkelhet som finns i pole dance, allt du behöver är dig själv och en stolpe (även om lite grepp underlättar), och dels den utmaning det ger i form av att utföra avancerade och fysiskt krävande trick och få dem att framstå som lätta, kontrollerade och nästan se tyngdlösa ut. Att det dessutom ger bra träning medan man knappt tänker på att man tränar är en stor bonus!

Jag är från början självlärd inom pole dance men har sedan förfinat och utvecklat min teknik genom att träna med och för många duktiga instruktörer. Att kunna ge andra något som jag själv saknade när jag började är också en av mina drivkrafter. Att lära sig grunderna och svårare trick utan någon som förklarar, hjälper och passar är svårt. Ibland är det bara en liten, liten detalj som gör otroligt stor skillnad. Att kunna hjälpa någon att se den där lilla avgörande detaljen i ett moment driver mig att analysera och hålla mig uppdaterad även inom delar som jag inte själv utför eller lär ut.

Förutom att jag instruerar pole dance-klasser på Studio DQ så utbildar jag också nya pole dance-instruktörer inom vårt instruktörsutbildningsprogram. Jag sitter också med i styrelsen för Svenska Poledanceförbundet som jag var med om att starta för ett par år sedan. Jag har även under Svenska mästerskapen i pole dance suttit i juryn som huvuddomare både 2011 och 2012.

En av de många anledningar till att jag trivs så bra på Studio Dancing Queen är att det alltid händer något här. Tävlingar, show case, uppvisningar, workshops och nya spännande klasser för att nämna några. Blandningen av människor med olika bakgrunder, både instruktörer och elever gör att det finns något för alla och att det aldrig blir slentrian och tråkigt.
 
Vi ses runt stolpen!
//Jenny

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln