web_head

Tävling: Danska Mästerskapen re-cap

Hej, så har jag och Danne hunnit landa efter helgen som domare i Danska Mästerskapen och jag tänkte re-cap'a helgen för er som inte var där.

När jag anlände till lokalen där tävlingen skulle vara 1.15 innan den skulle dra igång var inte stolparna helt på plats. De hade valt att köra på 2 begagnade x-pole 45'or. Man såg tydlig att de var använda och 'krokiga'. Det gjorde att spinnern inte snurrade så bra och statiska stolpen var inte helt rak.

Inte helt optimalt för de tävlande och något vi domare disskuterade och tog i beräkning. Att de dessutom valde att sätta upp stolparna med 'hatt' och inte med fast takfäste gjorde att vi satt med hjärtat i halsgropen så fort någon av de tävlande gjorde en phoenix eller liknande som 'flyttade' stolpen.

Pga att de inte fick upp stolparna i tid blev även genrepet så klart lidande. Intressant att de tävlande inte klagade om stolpar, dåligt/obefintligt genrep eller regler (som också var ganska osynliga).

Nåväl, om de inte klagar -klagar inte jag. Tävlingen kom igång med en 10 minuter öppningsshow av en av Danmarks pole skolor, 'Elite polefitness' där en av de tävlande var med och dansade samt hade gjort koreografin som var väldigt... 'vågad'.

De hade valt att ha en 'kittens' och 2 'lioness' klasser. Med bara dam i Kittens och dam & herr i Lionesses. Kittens hade 4 tävlande och som vanligt i en sån klass (de som tränat mindre än 1,5 år) var det stora skillnader mellan de tävlande pga tidigare träningsbakgrund, talang osv.

Lionesses dam (10 tävlande) & herr (5 tävlande) bjöd på några överaskningar för mig samt en hel del jag dömt tidigare i CPC. Dock saknades vinnaren från CPC: Louise Wawrzynska samt en del danska tjejjer som tidigare varit med bla i Battle.

Vinnaren i dam, gjorde ett starkt intryck med koncentration på tunga trick och vinnaren i herr svepte in med en elegant, graciös och extremt musikaliskt nummer som ohotat tog hem segern.

Intressant att notera var att de flesta damer dansade med platåskor och de regler om kläder vi har på bla Svenska Mästerskapen inte tillämpades. Många av herrarna hade satsat på komedi och var väldigt spexiga.

Det var flera uppträdande medan man väntade på oss domare att komma till ett beslut. Eftersom de valde att inte lägga in poäng i datorn utan handräknade (som vi fick göra själva) så tog det lite längre tid, men sedan korades 3 vinnare och efterfesten som hölls i samma hus tog vid.

Jätteglad att Danskarna har kommit igång och numera har 2 årliga tävlingar, men jag skulle personligen tycka att den ena av dem förslagsvis Danska Mästerskapet ska hålla en mer sport/fitness karaktär så de har en chans att kvala in till tex WPSC (som jag fick många frågor om och det verkar som flera vill åka på) och den andra CPC ska fortsätta vara som de är med mer fokus på underhållning, frihet och skapande.

/Petra

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln