web_head

Veckans instruktör: Petra

Hej,
så var det dags för mig, Petra att presentera mig. Jag driver Studio Dancing Queen och har varit instruktör i 21 år, entreprenör i 13 år och inspiratör i 23 år =).

Ni har under hösten som varit träffat nästan alla fantastiska människor som jobbar på Studion och tro mig det skulle aldrig gå utan dem!

Jag önskar jag kunde klona mig och få träffa alla våra duktiga elever varje vecka, men det går inte så då är jag otroligt tacksam över den kompetens och glädje vi har! Den kompetens, glädje och kunskap vårdar och värnar jag om.

Visste ni att

-Varje instruktör har 'utbildnings-pengar' som de varje år får bestämma själv över och de kan nyttja för workshops, kurser och resor.
-Varje januari har vi 7 dagars inspirationsträning med någon av DQs instruktörer vald instruktör. Detta år Alessandra Marchetti, nuvarande världsmästarinna.
-Varje instruktör utvärderas 1-2 gånger per år för att hålla hög kvalité och fortsätta leverera den bästa och säkraste träningen till våra elever.
-Vi har schemalagd personalträning 2 gånger i veckan som är obligatorisk där alla instruktörer ges möjlighet att fortsätta utvecklas så att våra elever alltid har något nytt att lära sig.
-mm mm

När jag grundade Dancing Queen 2002 hade jag kommit hem från USA där jag spelade basket på stipendium i högsta ligan, jag hade dumt nog under en spel ledig period hängt på några av tjejjerna som bodde i samma hus (där alla idrottare bodde) att spela rugby för skolan och under en 'scrum' inte fick ner huvudet nog snabbt, en smäll senare så satt jag i rullstol i några månader. 'Tur' hade jag som 'bara' fick några svåra diskbråk. 5 operationer och 15 år senare är jag så gott som smärtfri, men en lunchbox med tårna nuddandes pannan kommer jag aldrig kunna genomföra, det är säkert ;).

Och när den 'drömmen' tog slut så tog en annan vid. Inte hade jag i mina vildaste fantasier kunna förutspå att jag 11 år senare fortfarande skulle syssla med det jag älskar allra mest, att se till att andra mår bra och får uppnå några av sina drömmar!

Från början hade jag 'vanliga' jobb på sidan om. Allt från marknadschef för Top shop och Debenhams till produkt & marknadsansvarig på Adidas, först i Norden och senare för Europa, Mellan Östern och Afrika. Efter en tid i Tyskland (då jag flög hem varje helg och fortsatte håller kurser, klasser och hippor/sexor) så var saknaden efter 'hemma' för stor och jag flyttade tillbaka.

Det tog lång tid att hitta rätt lokal, jag sökte i 2 år innan jag fick tag på Skeppargatan. Hela 86 lokaler hann jag titta på innan nr 87 föll mig i tycke. Under dessa år hyrde jag in mig på olika ställen, blev lurad på pengar och allmänt less och förbannad. Men vad som inte dödar härdar och nu är jag tacksam över allt som gått 'fel' för det har lärt mig så mycket.

Innan jag gick över till dans var jag som sagt tidigare aktiv inom basket (bla landslaget och elitserien) simning (håller tydligen fortfarande något norrlandsrekord) och fotboll (spelade div 1) samt var med och drog igång cheerleading i Norrland. Och det är nog ett av mina kännetecken, drivkraft. Finns det inte så startar jag upp det. Finns inte cheerleading? Finns ingen pole-tävling för svenskar? Finns inte ett svenskt poledanceförbund? = jag drar igång!

När man går på mina klasser vill jag att man känner sig säker, trygg att prova nya saker och inspirerad. Jag vill att det ska vara hett högt tempo så man även får konditionsträning och inte bara styrka och teknik. Och så älskar jag att dansa! Redan från första balletkursen när jag var 4 så har rörelse fashinerat mig. Så vill du dansa ska du verkligen komma till oss!

Håller fast och lever vid Adidas fantastiska måtto; IIN = Impossible Is Nothing. När man trampar upp stigar som inte funnits tidigare, där ingen gått så finns det alltid de som blir inspirerade och går efter. Något som på senare år har gjort att jag hjälper så mycket jag kan med att ge råd, stöd och tips så att andra kan starta upp och dra igång.

Det finns inga ”misstag” eftersom allt är lärdommar, men om jag kan hjälpa någon eller några att inte behöva göra samma som mig så är något vunnet. Det känns fantastiskt att få vara med när t.ex. Norge får sin första pole tävling i vår, eller att CPC har fått blomma ut och leva upp eller att Falun kanske får sin första pole-studio!?

Jag hoppas alla våra elever på studion trivs hos oss, att de ser arbetet som ligger bakom. Vi har inte 'skruvat upp 3 stolpar' och kallar oss poledancestudio. Det ligger år av arbete, träning och förädling bakom. År, där det har vuxit fram vilken studio vi vill vara, vilken arbetsplats jag vill erbjuda och vilken personal jag vill omge mig med. Det har varit toppar och dalar och snåriga partier men just nu, just här, just idag, är jag så tacksam för allt som hänt som lärt mig så mycket.

Jag är stolt över Studion och det vi tillsammans har skapat.

2014 kommer bli ett galet bra år! Vi har inspirerande, välutbildad, kompetent personal med lång erfarenhet och vi har återigen ett fullspäckat vår schema.

Vi har Battle of the Pole som håller ställningarna som Sveriges enda årliga tävling, vi har sveriges enda instuktörsutbildning i pole &  chair, vi har show case kvällar och välbesökta Family & Friends, prova på klasser, workshops under hela året med spännande artister, uppträdanden, kurser, klasser, möhippor, svensexor, camps, mm mm

Som vanligt händer det mycket på Studion men ni får vänta till Battle innan jag berättar nästa stora nyheter.... =)

Har ni frågor, idéer eller vill ha hjälp med något. Kontakta mig gärna på; Petra@studiodq.com

Allt gott!

Petra

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln