web_head

Stretch för framsida lår

Framsidan av lår är liksom höfböjarmusklerna en del av kroppen där många blir lite stela. Om man ska försöka sig på att komma ner i en spagat, så är det oftare som framsidan är det ställe som tar emot, för att utrycka sig så. För att komma åt framsida och kanske lite mer yttre framsidan av lårmuskulaturen så kan du göra som Kvitter på bilden. Det förutsätter dock att du redan är rätt flexibel. Om du inte riktigt är där och känner att du tar ut rörelsen mycket genom en onaturlig svank (kroppen har finurliga sätt att kompensera för stelhet i visa muskelgrupper, så var uppmärksam när du stretchar så får du ett hum om hur just din kropp rör sig) så kan du testa att "sätta dig" i positionen istället. För att göra det så sätter du dig på huk på golvet och för fötterna utåt, så att du hamnar med rumpan i golvet och med fötterna på varsin sida av kroppen, som på bilden. För många är det alldeles tillräckligt. Respektera alltid kroppens gränser och känn efter för varje gång du stretchar hur läget är just då. Om det känns okej så kan du börja föra överkroppen bakåt, placera då händerna bakom ryggen för att få stöd. Om du vill kan du gå ner på armbågarna härifrån. 

Happy stretching!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Jenna » DQ Lounge VISBY edition:  ”Hej jag undrar om poledance i visby? Mvh Jenna ”

  • Stephany Mooij » nyheter våren 2024!:  ”Hej! Tar gärna kontakt med mig om ni har kurserna kring Bollnäs för pole dance! ”

  • Beaselis » Gratis Prova På Vecka 51:  ”Gratis! Jag skulle vilja prova på pole dance och chair dance. Finns det plats kv..”

  • Eva Widegren » Vinterkurserna!:  ””Gratis”, finns det platser kvar? Isåfall vilka kurser kan man prova på? ”

  • Hala Mansour » Ny klass; High heels:  ”Hej, jag skulle gärna vilja prova på en lektion. Finns det möjlighet för det och..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln