web_head

Vad är Aerial Silk?

Aerial Silk (tyg, fabric, tissu) är 2 längder med tyg som hängs från taket och erbjuder dig ett graciöst sätt att uttrycka dig. När du klättrar för att sedan svepa in kroppen i tyg som du sedan släpper för att falla mot golvet, skapar du inte bara starka och eleganta linjer utan även kraftfulla uthålliga muskler.

Historien bakom
Aerial Silks eller Aerial Tissues utgör den senaste kategorin i Aerial Acrobatics. Uppkom ursprungligen 1959, i en fransk cirkusskola där några elever blev ombedda att presentera nya nummer. En elev presenterade ett nummer där hen använde en lång bit tyg i sitt uppträdande och då föddes Aerial Silk.

Tyvärr är lite känt om denna prestation utom för ett litet konto i en lokal tidning. Ändå, från 1959 till 1998 (när Aerial Silks officiellt erkändes) hade många konstnärer experimenterat med tyger på detta sätt i sina prestationer. Aerial Silks som konst blev allmänt känd av Isabelle Vaudelle och Isabelle Chasse. Det var 1998 då de två artisterna presenterade sina Aerial Silks konster under ett uppträdande som heter Quidam, som en del av Cirque du Soleil-showen. 

I mitten av 90-talet blev ett team av brittiska och franska akrobater, som var influerade av Isabelle Vaudelle och hennes handledare Gerard Fasoli, intresserade av den här spektakulära akrobatformen och kort därefter fångades intresset för Arial silk snabbt upp resten av världen.

Här på studion har vi förutom Aerial Silk också flera liknande kurser som Aerial hoop och Aerial Sling. Om du är nyfiken kan du komma på Prova på Arial Sling torsdagar kl 20:00. Läs mer under fliken kurser.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Jenna » DQ Lounge VISBY edition:  ”Hej jag undrar om poledance i visby? Mvh Jenna ”

  • Stephany Mooij » nyheter våren 2024!:  ”Hej! Tar gärna kontakt med mig om ni har kurserna kring Bollnäs för pole dance! ”

  • Beaselis » Gratis Prova På Vecka 51:  ”Gratis! Jag skulle vilja prova på pole dance och chair dance. Finns det plats kv..”

  • Eva Widegren » Vinterkurserna!:  ””Gratis”, finns det platser kvar? Isåfall vilka kurser kan man prova på? ”

  • Hala Mansour » Ny klass; High heels:  ”Hej, jag skulle gärna vilja prova på en lektion. Finns det möjlighet för det och..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln