Studio DQ banner

SPDF

I måndags hade arbetsgruppen/styrelsen för SPDF möte på DQ. Jenny, Serena, Rebecca och jag sågs (Patricia och Danne mailade in sina kommentarer) för att prata SM 2012.

 

Vi har bestämt att bara ha 2 klasser (dam och herr) sedan tidigare och nu befäste vi detta. Alla obligatoriska moment är borta. Man får inte heller tävla i skor eller applicera grepp på stolpen mm mm, många 'små' ändringar. Samt några större, som att en ansökningsavgift på 150 kr/per sökande kommer att tas. Och en tävlingsavgift på ytterligare 200 kr/per tävlande.

 

Förra årets SM kostade 33 000 kr (lokal, pokal, site, blommor, arbetskläder, programblad, diplom, roll-ups, snacks mm). Ansöknings och tävlingskostnaden kommer täcka en del av det.

 

Det beslutades även att Studio DQ blir arrangörer även för årets SM. I praktiken betyder det att DQ ser till allt jobb blir gjort och tar alla kostnader som inte täcks av ansöknings- och tävlingsavgiften. Nästa år kan den som vill ordna Sm ansöka om det, så kanske går det av stapeln i någon annan stad då...?

 

Det vi har pratat med Danssportförbundet om är att SPDF precis som tex Bugg förbundet, tar in vilka som vill anordna SM och sedan utser styrelsen den mest lämpade kandidaten och den grupp som blivit utvalda arrangerar allt. Självklart med direktiv som man måste hålla sig till som regler, lokal, sponsorer mm. Det betyder att vem som helst (inte bara studios) kan gå ihop och söka. Ser med spänning fram emot vad detta kan göra för pole i Sverige!

 

Nu när det blir andra gången vi (DQ) kör så känns det lite mer rutin. Även om vi ordnat 3 Battle tävlingar går den inte att jämföra med SM. För oss är det 2 vilt skilda saker där båda har sina nackdelar och fördelar. Kommer aldrig glömma andra året vi arrangerade Battle på Amba och Anzhela vann. Ingen av oss hade förstått att hon inte kunde ett enda ord på engelska. Inte ett enda. Som tur var kunde Katja, en av våra lärlingar Ryska så det löste sig i sista sekund.

 

Men nu blickar vi mot November och ett galet bra SM! Jag hoppas vi får se många taggade sökande som tillsammans kan fortsätta sätta Svensk pole på kartan.

 

Kolla in på http://www.poledancesm.se/ för uppdaterade regler samt om du är intresserad av att jobba under tävlingen så tar vi tacksamt emot hjälp. Eftersom SM bygger på att alla är voluntärer så utgår ingen ersättning för jobb eller andra omkostnader.  Då jag hoppas och tror att SM är något vi alla som engagerar oss i pole kommer engagera oss i så  ser vi fram emot att välkomna voluntärer från hela landet!

 

För snart är det dags!!

/Petra

KOMMENTARER

SENASTE

KOMMENTARER

ARKIV

ETIKETTER