web_head

Veckans styrkeövning

Efter önskemål kommer vi från och med idag att börja med Veckans styrkeövning varje torsdag! Varje vecka kommer vi att dela med oss av en rejäl kroppsviktsövning för att du ska kunna pröva övningen; arbeta in den i musklerna och få tekniken på plats innan vi presenterar och går vidare till nästa veckas övning. Tanken är att du sakta men säkert ska kunna bygga på din bank av olika styrkeövningar och arbeta igenom varje övning grundligt för bästa tänkbara resultat från utförandet. So without further ado; let's go! 

Dagens övning är till för att stärka de raka och sneda magmusklerna, samt höftböjarna. 

Sätt dig på rumpan med raka ben och händerna i golvet vid sidan av låren. Lyft benen ett par centimeter från golvet för att sedan stadigt och kontrollerat måla cirklar i luften med benen. Håll ihop benen genom hela övningen och försöka hålla cirkelns lägsta punkt så nära golvet som möjligt utan att ta i med foten.
Byt håll och anpassa antal cirklar per set efter hur utmanande du gör övningen. För ökad belastning kan du placera händerna längre fram; våga pröva mellan att göra snabba explosiva cirklar och långsamma kontrollerade. Tänk på att inte svanka dig genom övningen och försök att fokusera på att verkligen använda de inre magmusklerna genom hela övningen.

Här kan du hitta en kort video som visar utförandet av övningen!

Styrkekramar,
Studio DQ

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Jenna » DQ Lounge VISBY edition:  ”Hej jag undrar om poledance i visby? Mvh Jenna ”

  • Stephany Mooij » nyheter våren 2024!:  ”Hej! Tar gärna kontakt med mig om ni har kurserna kring Bollnäs för pole dance! ”

  • Beaselis » Gratis Prova På Vecka 51:  ”Gratis! Jag skulle vilja prova på pole dance och chair dance. Finns det plats kv..”

  • Eva Widegren » Vinterkurserna!:  ””Gratis”, finns det platser kvar? Isåfall vilka kurser kan man prova på? ”

  • Hala Mansour » Ny klass; High heels:  ”Hej, jag skulle gärna vilja prova på en lektion. Finns det möjlighet för det och..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln