web_head

Intermediate Burlesk Nivå 2 HT 2018

Intermediate Burlesk
Miss Diamond NIVÅ 2 - 16 veckor (uppehåll v42)
(22 aug - 12 dec)

Välkommen till Basic Burlesk med en av Sveriges främsta burleskstjärnor, Miss Diamond. Burlesk är en gammal scenkonst som hade sin storhetstid på 1930-1950 talet innan biograferna tog över och fick en nytändning i New York i slutet på 1990-talet. I Sverige har burlesken ”funnits” sedan i början på 2000-talet och har nu utvecklats från att bara utövas på hemliga undergroundklubbar till de stora folkliga scenerna som Hamburger Börs, Berns Salonger, Nalen och Södra Teatern. Burlesken i sig har sina rötter i Vaudeville-scenen på 1860-talet och har alltid kännetecknats en stor dos humor och satir, något vi fortfarande ser idag.

Detta parallellt med det som idag kallas för ”glamour-burlesk” med Dita von Tease i spetsen och som inriktar sig mer på det tjusiga och eleganta. Burlesk är en dansstil med det handlar också till lika stor del, eller kanske till ännu större del, om den egna självkänslan och att lära sig att uppskatta sin kropp och våga visa upp den. Något som ofta beskrivs som oerhört befriande och en enorm kick. Kursen riktar sig till både gammal som ung. Basic Burlesk - NIVÅ 1 Basic Burlesk riktar sig till alla, vare sig du vill stå på scen och göra en karriär eller om du enbart vill dansa för privat bruk. Innehåll: Burleskhistoria, kroppsuppfattning, självkänsla.

Vi går igenom burleskens ”grundmoves” och lär oss ta av handskar, vi jobbar med boa och hur man tar av sig en BH. Vi går också igenom vad ”shimmy shake” är, hur man tar av sig ett par stockings samt att vi lär oss att tassla (snurra på tofsar på brösten). Under kursen lär vi oss också tre gemensam koreografier. Nivå: Nybörjare, inga förkunskaper krävs. Outfit: Klä dig i mjuka kläder som du känner dig bekväm och snygg i, dock ej mjukbyxor, det är totalt förbjudet. Gärna tights eller nätstrumpbyxor som framhäver your lovely legs. Är du bekväm att dansa i klackar så ta med det, annars barfota. Under första terminen kommer vi även att jobba med hur man tar av ett par stockings så stockings och höfthållare behöver medtagas och ett par tassels behöver införskaffas.

Studio DQ står för lån av boa samt handskar om du inte vill använda dina egna.

Pris och anmälan:
16 v kostar 2.995 kr (avbetalning möjligt)
Anmälan sker på www.studiodq.com

Läs mer här

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Jenna » DQ Lounge VISBY edition:  ”Hej jag undrar om poledance i visby? Mvh Jenna ”

  • Stephany Mooij » nyheter våren 2024!:  ”Hej! Tar gärna kontakt med mig om ni har kurserna kring Bollnäs för pole dance! ”

  • Beaselis » Gratis Prova På Vecka 51:  ”Gratis! Jag skulle vilja prova på pole dance och chair dance. Finns det plats kv..”

  • Eva Widegren » Vinterkurserna!:  ””Gratis”, finns det platser kvar? Isåfall vilka kurser kan man prova på? ”

  • Hala Mansour » Ny klass; High heels:  ”Hej, jag skulle gärna vilja prova på en lektion. Finns det möjlighet för det och..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln