web_head

Basstretch: Duvan

Jag tänkte börja med att ge några bra tips på grundstretcher som kan hjälpa dig i dina stretchmålsättningar. Tanken är att du ska få lite inspiration på stretchövningar som du sen kan utföra efter dina träningspass, eller kanske hemma framför tv:n. Veckans tips är duvan, som vår eminenta instruktör Kvitter visar på bilden. 

Tro det eller ej, men det här är en väldigt bra stretch i ditt mål mot din spagat. Den tar skönt runt höfter och säte, och kallas därför för löparstretch ibland för att det är just dom muskler som löpare tenderar att bli lite stela i. Om du liksom en stor del av befolkningen för ett stillasittande liv så är sannolikheten att du också är lite stel här övervägande. Det är med andra ord en bra stretch att göra regelbundet. 

Gör så här: sätt dig på golvet och skjutsa bak det ena benet, medan du böjer in det främre benet i en 90 graders vinkel och håll överkroppen rak. Om det är så att du får det minsta ont i knät så viker du in det främre benet närmare kroppen. Håll positionen och andas. För att gå vidare så kan du sen försiktigt börja fälla överkroppen framåt mot det främre benet. Ta stöd av armar och sjunk ner i positionen, lite djupare för varje andetag. Håll och andas. 

Lycka till med stretchandet!

Pole kisses, Camilla

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Jenna » DQ Lounge VISBY edition:  ”Hej jag undrar om poledance i visby? Mvh Jenna ”

  • Stephany Mooij » nyheter våren 2024!:  ”Hej! Tar gärna kontakt med mig om ni har kurserna kring Bollnäs för pole dance! ”

  • Beaselis » Gratis Prova På Vecka 51:  ”Gratis! Jag skulle vilja prova på pole dance och chair dance. Finns det plats kv..”

  • Eva Widegren » Vinterkurserna!:  ””Gratis”, finns det platser kvar? Isåfall vilka kurser kan man prova på? ”

  • Hala Mansour » Ny klass; High heels:  ”Hej, jag skulle gärna vilja prova på en lektion. Finns det möjlighet för det och..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln