web_head

Är poledans för alla åldrar?

En gammal goding! En gammal goding!
Hittade ett tänkvärt blogginlägg idag på ett ämne vi har diskuterat mycket på studion.

Jag tycker att vi som är instruktörer har ett stort ansvar gentemot de som tar våra klasser. Inte bara ska vi lära dem 'rätt' tekniker och se till att de övar dem på båda sidor av kroppen. Vi ska INTE pressa elever att gå hårdare och djupare i trick de inte ännu sätter till 100% och vi ska undvika att uppmuntra bla flexibilitetsträning som inte är hållbar för HELA livet.

De som tränar hos oss nu kanske max håller på 2-5 år med poledance. Det är på vårt ansvar som håller i träningen att de tränar så pass skoningsfullt med sin kropp att de inte får lida för de vi gör på lektionerna nu om 20 år. Det tycker jag är viktigt och därför väljer vi på Studio DQ att jobba mycket med det!

För att ge den absolut bästa, effektivaste och skonsamaste träningen så behöver man erfarenhet och utbildning, mer erfarenhet och mer utbildning. Efter 20 år som instruktör och 5300 klasser i baggaget kan jag ärligt säga att det går inte en vecka utan att jag lär mig något nytt. Om det är från en kurs jag går, elever som påpekar något eller om jag hittar nya rön på nätet. När jag flyttade till Stockholm för många år sedan körde man de 'hårdaste' spinning klasserna utan sadel, för att ingen skulle få sitta ner. Det skulle man aldrig drömma om att göra idag. Jag höll även i aerobics klasser high impact, dvs musik i 150-163 bpm, galet!

Så läs artikeln, fundera vad du tycker och när du sen väljer att börja träna eller förnyar ditt medlemskap på ett gym eller en studio, fundera några minuter extra vad de som håller kurserna har för erfarenheter och utbildning så att du inte får en träning som på lång sikt kanske skadar dig. För vem vet kanske är din poledance karriär är längre än 40 år? =)

/Petra

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln