web_head

Tävling: WPSC2013 Summering del 2

Söndag morgon, dags för finaler!

Jag började dagen med att döma masters 40+ och 50+, så härligt att se att en karriär i pole numera inte dör när du är över 40!

I Masters 50+ vann superstjärnan och affischdamen Greta Pontarelli från USA, herregud vilken styrka och flexibilitet vid 62 år ålder! Det finns hopp för alla som börjar 'sent' i livet med pole! Hon är så klart en elitgymnast sedan tidigare och hittade pole 2010 när hon sökte efter en ny utmaning efter att ha tävlat i 'America Ninja Warriors'.

Liza Szabo från Ungern tog första platsen i Masters 40+, men hade tufft motstånd från både Yvette Austin, UK och Karen Chaundy UK båda gamla elitgymnaster.

Extra roligt att se Norska Hjerdis som var med i Battle för några år sedan. Hon placerade sig på en hedervärd 5e plats i Masters 40+. Nämnas bör väl även Mark Vernon, UK som bjöd på en mest sagt underhållande show med James Bond som inspiration, lika galen som han var på scen var han utanför kan jag intyga =)

Sedan var det dags för doubles som jag inte dömde utan fick njuta av från läktaren. Den heta Irländska duon Terri Walsh & Lisette Krol hade ett välsammansatt program och vann rättvist.

Det var extra roligt att se hur kreativ man kan vara även i dubbel och jag ser fram emot att se spännande saker på SM i November!

Efter dubbel var det dags för novice, en ny kategori för i år och det var många som var skeptiska. Eftersom jag var den enda domaren som dömt 'barn' tidigare (Spanska mästerskapet för 1 månad sen) tog vi en disskution innan, hur ska man döma när det är barn? De har samma regler (nästan) som de vuxna, men ska vi döma dem lika hårt som vuxna?

Efter den första tävlande hade vi klart och tydligt svaret på frågan då hon lätt hade placerat sig bra i vuxenkategorin! Olga Trifinova från Ryssland tog oss alla med storm! Hon radade avancerade tricks, spännande combos och dead lifts efter varandra och efter att ha pratat med hennes tränare Marina Bogomolova (som vann Battle 2013) så vet jag att hon ÄLSKAR pole och vill helst vara i studion och träna varje dag, något hennes mamma Irina som tävlade och kom 2a i Masters 50+ inte har något emot. Har ni inte sett videon redan se den nedan, men innan ni blir för tagen i hur fantastisk hon är (vilket hon är) observera även att många trick håller hon inte i 2 sekunder samt alla flexade fötter och slafsiga ingångar. Så blir ni inte chockade när ni ser hennes totala poäng på IPSFs site.

När man sett de som tävlar i den klassen och sedan läser Alessandra Marchettis FB kommentar till Olgas video 'The future! Thanks God I will have finished competing when she will be grown!!!!!' så ser framtiden ljus ut för polesport!

Nåväl, dags för junior klassen som jag också dömde. Helt klart en tillväxt kategori som jag hoppas har några fler tävlande till nästa år. Bernadett Floch från Ungern vann.

Sedan var det dags för Herr klassen som jag såg från läktaren med en lite besviken Danne, 'man ser hur lång väg vi har kvar...framför allt på flexibiliteten, imorgon ska jag börja stretcha!'. Den vanns inte överaskande av Alex Shchukin från Ukraina som med sin bakåtvolt från stolpen (som han även gjorde i sina program i World Pole Cup i Polen för 2 helger sedan samt i stort sett allt annat jag sett honom göra) låter alla få hjärtat i halsgropen innan han väl landar. Italienska Davide Zongoli placerade sig som 2a med ett utmärkt tekniskt program. 3a kom publikfavoriten Derick Pierson från USA.

Damernas final var sist och nu var jag tillbaka framför scenen och redo att döma. Den tävlande som dagen innan tjafsat och inte tagit av sig smycken, lämnat fel compulsury form osv hade nu insett studens allvar och 10 minuter innan vi drog igång lämnade in både formulär och tog av sig smyckerna. Dags att dra igång!

Fortsättning följer....

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln