web_head

Veckans Instruktör: Kvitter

Hej,
Det är jag som är Kvitter. Jag älskar träning i nästan alla former och jag har varit aktiv inom idrott, träning och hälsa i hela mitt liv.

Med en lång och varierad bakgrund inom bl a ridsport, gymnastik, dans, lagsport och friidrott har min träning alltid varit mångsidig.

Det har även gjort att jag har skapat ett stort intresse för tuff men skonsam träning som bidrar till en frisk kropp och långvarig hälsa.

Även mitt jobb som gruppträningsinstruktör, där jag fått se många göra framsteg, har spätt på min vilja att hjälpa kroppen att hålla sig stark, smidig och glad genom att variera träningen. En varierad träning gör även att kroppen kan klara höga krav både i tränings- och andra sammanhang. För vad är mer lockande än att ha en fräsch fysik som håller livet ut? Mitt måtto är att kunna göra samma saker när jag är 85 som nu. Att vara pigg och frisk och springa tex Midinattsloppet långt upp i åren. Hittills är jag hyfsad nöjd med min egen hälsokarriär ;) Då tänker jag på den höga träningsmängd jag själv har och haft genom alla år, att jag tagit klassikern och sprungit marathon och andra långlopp parallellt med övrig träning. Jag har testat mina fysiska gränser och samtidigt hållit mig skadefri.

För mig innebär instruktörsrollen ett ansvar att förmedla en sund inställning till träning och även att bidra till att deltagare är varsamma och noga med hur de pressar sina kroppar. Att tankar och krav på kroppen har rätt balans. Som instruktör inspirerar och motiverar jag till framsteg och det kan ibland innebära att backa ett steg och lyssna till dagsform och vad kroppen försöker säga. Och givetvis ska vi ha roligt ihop och längta till nästa träning.

Här på Studio DQ vill jag ge eleverna ett potpurri av min kunskap jag samlat ihop under mina många år som utövare och instruktör. Att bidra till att varje individ ökar sin kroppsmedvetenhet och även intresse för hur kroppen fungerar. Våra kroppar kommunicerar ständigt med oss och hur kan vi få kropp och skalle att gå samma stig och ha samma mål?

Att kunna känna och tyda vad som tex står emot under stretchklassen. Är det en muskel som stramar, en sena som är torr, en äggstock som ömmar, en kota som halkat snett? Det är inte lätt att veta vad som känns hur men alla kan öva sig till det. Genom att ha en idé om vad som kroppen kommunicerar kan varje elev efterhand enklare veta när det är läge att driva på kroppen under passet men även när det är dags att backa eller avstå en övning då dagsformen inte är på topp.

I långa loppet kommer framstegen bli större om inställningen ’skynda långsamt’ får styra. Träning och en dos tålamod kommer successivt stärka kroppen och bygga upp den för att vara stark och smidig både i och utanför träningslokalen, samt under många år framöver.

Träna hårt och mjukt samtidigt!
Med hopp om att få träffa er alla i klass,
Kvitter

DQ: Kvitter träffar du och tränar med på vår skonsamma och effektiva Flexibilitets klass på torsdagar 18.00-19.00, välkomna!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln